Kašel,bolet na prsou

Dobrý den,již třetím týdnem se potýkám s kašlem, hlenovitý kašel doprovázený při zvýšené tělesné zátěži(chůze do kopce, do schodů) bolestí na prsou a bušením srdce.Před pěti lety jsem se přestěhovala z Prahy do Ostravy.V květnu 2012 mi bylo diagnostikováno astma a alergie na roztoče.Na astma užívá Foradil a Miflonid. Doma mám kočku,alergie na kočku byla negativní. Dusivý kašel začal s klasickým nachlazením, které odeznělo,kašel zůstal a nemohu se ho zbavit. Preferuji léčbu přírodními léky, pokud to jde, takže užívám Aloe gel, Colostrum, Chlorelu a byliny na podpoření průdušek a plic. Můj dotaz zní, jaké vyšetření mám podstoupit,na koho se obrátit abych zjistila co mám léčit?A druhý dotaz zní pomůže se odstěhovat z znečištěného ovzduší a může mít na tom svůj podíl i kočka,jakožto řišitelka a úschovna roztočů?Děkuji předem za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, paní Markéto. Pokud jste astmatička, je běžné, že po běžném nachlazení potíže přetrvávají déle než u zdravého člověka, který netrpí chronickým zánětem průdušek /tj. bronchiálním astmatem/. Pravděpodobně došlo v důsledku virového infektu k exacerbaci astmatu /tj. zhoršení/ a dosavadní dávka Miflonidu /inhalační kortikosteroid – protizánětlivý lék/ a Foradilu /bronchodilatancium- lék k rozšíření průdušek/ Vám přechodně nestačí. Doporučuji nyní NAVŠTÍVIT PNEUMOLOGA, který Vás léčí pro bronchiální astma, aby Vás vyšetřil /poslech plic,atd./ a event.upravil dávkování léků, které na astma užíváte. Přírodní léčba /Aloe gel, Colostrum/ jako doplněk klasické terapie astmatu Vám může určitě pomoci, určitě ovšem nevysazujte antiastmatika, tj. léky proti astmatu /Foradil, Miflonid/. Nevím, jaké bylinky užíváte na průdušky, snad na ně nemáte alergii. Ještě se zmiňujete o kočce. Jak dlouho máte kočičku doma? Určitě může být zdrojem roztočů. K tomu stěhování: samozřejmě, že ideální je žít v čistém ovzduší, ke změně bydliště jako k řešení Vašeho problému bych přistupovala až po pokusu o stabilizaci nemoci pomocí běžně dostupné léčby astmatu. Držím Vám palce, neváhejte, navštivte pneumologa, určitě Vám pomůže. S pozdravem.

MUDr. Anna Svatová Bodnárová
MUDr. Anna Svatová Bodnárová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Léčebna tuberkulózy a respiračních nemocí Janov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Umíte první pomoc? Měli byste… Můžete tak zachránit život!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Alergická reakce na amoxicillin po polibku
Články: Alergická reakce na amoxicillin po polibku
Anafylaktické reakce...
Magnetická rezonance pomůže odhalit nádor na mozku
Články: Magnetická rezonance pomůže odhalit nádor na mozku
Nádory hypofýzy se mohou u...
Obřízka? Proč by ne?!
Články: Obřízka? Proč by ne?!
Je to jenom kousek...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: