Klacid při stimulaci na ivf, stále pozitivní ureaplazmata

  • Dotaz od: Jandáková
  • Publikováno: 18.10.2012
  • uLékaře.cz

Dobrý den, mám za sebou jeden úspěšný porod a dva potraty, z toho jeden po IVF. Po 2. potratu mi byly nalezena zvýšená imunita proti trofoblastu, ta je nyní přeléčena, beru stále 4 mg Medrolu než půjdu na IVF. Nyní mi byly ale zjištěny opět pozitivní ureaplazmata. Poprvé mi byly zjištěny před 2 měsíci, od té doby jsem brala 10 dní Klacid, poté 3 týdny Doxybene... Ale stále jsou ureaplazmata pozitivní. Nyní mám brát opět kvůli ureaplazmatům 7 -10 dní Klacid .Antibiotika Klacid jsem začala brát dnes a pozítří mám začít stimulovat na IVF.. To znamená brát celou stimulaci antibotika. Nemůže to negativně ovlivnit kvalitu vajíček nebo embrya? A také musím říci, že když už dvakrát antibiotika nezabrala, nemyslím, že najednou zaberou, možná nezabírají kvůli Medrolu, ale ten přerušit nesmím. Co dělat? Mohou ureaplazmata způsobit potrat, mám za sebou dvakrát anembryolu ukončenou jednou spontánním potratem v 7tt. a druhou anembryolu ukončenou revizí v 7tt. Mám Klacid brát během stimulace nebo ho nebrat a ureaplazmata prostě hodit za hlavu, když léčba už dvou antibiotik nezabrala? Gynekolog nechal rozhodnutí, zda brát opět Klacid či ne na mém zvážení, ale já nevím.. Lepší opět brát Klacid při stimulaci nebo neřešit ureaplazmata, má je prý polovina žen a riskovat potrat? Opravdu nevím, co dělat...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato léčba nijak negativně neovlivní kvalitu vajíček či embryí. Léčit byste se měla, neléčená infekce bývá příčinou neplodnosti, zánětů močových cest a hlubokých gynekologických zánětů . Léčbu je možné zahájit i během stimulace.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: