Klíště artritida

Dobry den.lecim se na RA.Tyden pozoruji pupinek po kousnuti klistetem.Bohuzel jsem ho vytahla az treti den,ne zrovna nejzpravnejsim zpusobem a ani jsem nemela po ruce nic na dezinfekci.Zatim mam typicke problemy RA tak se mi hur pozoruje muj stav.Mam uz radeji informovat svou revmatolozku nebo jeste pockat zda se kolem pupinku udela cervena skvrna.zatim memam jine priznaky.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Věro. Až týden trvající místní zarudnutí a pupínek po vyndání klíštěte je zcela normální, zvláště za okolností, kdy extrakce neproběhla úplně hladce. Takže nemějte strach - popsaný problém neukazuje na infekci borreliosou nebo encefalitidou, nejsou potřeba žádná zvláštní opatření. Lékaře vyhledejte jen v případě potíží.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: