Klíště a onemocnění

Chtěla bych se zeptat, zda je možné, že by se klíšťová encefalitida projevila třetí den od kousnutí klíštětem? Přisáté klíště jsem odstranila v nedeli a v úterý začaly příznaky podobné chřipce. Rýma, bolest v krku, únava. Léčím se se štítnou žlázou, nevím, jestli by to mohlo mít nějaký vliv. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Miloslavo, obvykle je inkubační doba (tedy doba od kousnutí do prvních projevů) delší, pohybuje se od týdne do 14 dní, někdy i více, až měsíc. Rýma nepatří do obrazu klíš. encefalitidy, příznaky jsou spíš bolesti hlavy, únava, horečka, nevolnost a bolesti svalů a kloubů. Pravděpodobnější u Vás může být respirační viróza, ale pokud se nebudete cítit dobře, nechte se prohlédnout lékařem. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: