Kojení a imunita

Dobrý den, kojím 14. měsíc svou dcerku, v současné době už pouze večer a ráno. V posledním čtvrtroce jsem prodělala několik nemocí, spálu, aftozní zánět v ústech, angínu. Sotva jsem se dostala z jednoho, přišlo druhé. Moje lékařka tvrdí, že mám dlouhodobým kojením sníženou imunitu a že bych měla kojení ukončit. Problém je, že já ani dcera na to ještě nejsme zcela připraveny. Chci se zeptat, zda je v tomto případě ukončení kojení nutné? Jak se pozná "žádná" imunita? Nelze ji zvýšit (obnovit) nějakými vitaminy, přípravky...? Děkuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, imunita se dá vyšetřit snadným odběrem žilní krve, výsledku se dočkáte za několik málo dní. Co se týče Vašeho kojení - jako pediatr Vás velmi chválím za Váš přístup. Kojení bych určitě nepřerušovala, nedá se předpokládat, že by Vás natolik vyčerpávalo. Zaměřte se zejména na stravu, která by měla obsahovat ovoce a zeleninu ve zvýšené míře, vitamíny jsou možné, pokud bych měla zmínit jiné podpůrné prostředky - je možný například Preventan. Vhodné by bylo i vyšetření hladiny železa a hormonů štítné žlázy.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: