Koleno,krv,hnis,voda..edem

dobry den pan doktorpo peripetiach s kolenom po uraze ked mi odtial vytiahli hnis krv aj vodu...som bol na kontrole na cpo nakolko uz bol piatok tak v sobotu som isiel tam,vytahovali mi nejake tekutiny,pytal som sa ci je tam este hnis, sestricka povedala ze nie. ale doktor povedal citujem "hematom jako svina" a doma som si vsimol ze mi opucha lytko prave to na ktorom mam postihnute koleno. potlacim prstom na lytkovu kost a ostane tam diera...znamena to ze mam aj v lytku nejaku tekutinu alebo z coho ten opuch? moze nieco pre mna hrozit? ja uz nevladzem, uz som skoro dobral aj vsetky atb a necitim moc zlepsenie nonstop to boly...ked som povedal doktorovy ze ci sa mi zapal koly hnisu nemoze rozsirit inde do tela,povedal preco fantazirujem,zevraj to nieje mor!!! nechapem takyto pristup,vlastne chapem Slovensko...tu je pacient nic... no pan doktor mna zaujima ten opuch lytka ako som pisal. dkujem Vam velmi pekne za radu a zelam pekny den

Odpověď odborníka:

Neuvedl jste, jak došlo ke vzniku krevního výronu. Pokud se jednalo o úraz potom se jedná většinou o porušení vnitřních vazů kolena, především předního zkříženého vazu. Pokud vznikl otok a výpotek v koleně bez úrazu jedná se zvláště pokud je přítomen hnis, o závažnější záležitost. Pacient by nejlépe měl být léčen v nemocnici na ortopedii a sledován. Co se týčel lýtka mírný otok při změnách v koleně se vždy může objevit. Je třeba lékařským vyšedtřením zjistit stav zásobení končetiny krví, stav tepen a žil dolním končetiny. Podle nálezu potom postup. Domnívám se, že tyto aspekty by měly být v popředí vaší kontroly na ortopedii, kam byste si měl opětně zajít pokud nejste pozván. Podle vyšetření další léčba. Jinak prosím dotaz upřesněte.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
koleno,krv,hnis,voda..EDEM | Od: Janko | 17.11.2013 09:42
ano bolo to po pade z motocykla ale navstevujem chirurga ktory ma osetruje a nie ortopeda, vcara uz hnis nebol udajne pritomny len edem, bolest uz je miernejsia. pri kazdodennej navsteve len vyplach h2o2 betadine a prevez,na ziadne ine vysetrenia ma neposlal
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Prolaktin jako ochránce i zabiják
Články: Prolaktin jako ochránce i zabiják
Prolaktin je hormon, který...
Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Články: Kašel kvůli pálení žáhy? Ano, je to možné!
Refluxní choroba jícnu se...
Artroskopie
Články: Artroskopie
Artroskopie je endoskopické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: