Koliky i po operaci žlučníku

Je mi 18 let a 16.10 jsem prodělala laparoskopickou cholecystektomii, vše proběhlo bez potíží a do čtyř dnů už jsem mohla normálně fungovat. Dietu jsem samozřejmě ještě držela ale 24. ráno na mě přišel opět "žlučníkový záchvat". jela jsem na pohotovost a nechali si mě týden v nemocnici, na sonu nic vidět nebylo, žádný kamínek ve žlučovodech (3mm široké), jen zvětšená játra o 1,5cm. jaterní testy byly hodně zvýšené ALT 5,25 AST 5,78 ALP 3,22 GMT 3,1 LDH 7 což podle mě vylučuje psychickou příčinu přetrvávajících bolestí. Dále vyloučili akutní infekci. Už druhý den mi bylo dobře a jaterný testy klesly a za celý týden úplně. Závěr byl, že jsem měla kamínek ve žlučovodu ale než jsem se dostala na sono, už procestoval dolů. Už druhý den co jsem byla doma mě opět chytil záchvat ve stejnou dobu jako ten předchozí (v 5 ráno) tak jsem zase jela do nemocnice a tam mi řekli, že musím nastoupit do nemocnice, že je to postcholecystektomický syndrom a že musím na vyšetření v celkové anestezii, na duodenoskopii, vyšetření oddiho svěrače. a případné odstranění kamínků. Myslíte, že je to nutné? Nemůže jít třeba o to, že se doma dost stresuju? Nebo že mi žluč tvrdne ve žlučovodech a pak na ni tlačí nová? toto by žádné vyšetření nevyřešilo.. Co to může být? jsem už vážně bezradná. myslela jsem si ,že operací žlučníku se všechno vyřeší ale pořád je to stejné. Možná ještě horší

Odpověď odborníka:

Žlučníkové potíže bohužel někdy přetrvávají i po odstranění žlučníku, zřejmě se skutečně jedná o postcholecystektomický syndrom a pokud jsou Vaše potíže tak obtěžující a dokonce došlo k poměrně výraznému nárůstu jaterních testů, pak je třeba řádné došetření jak je Vám navrhováno. Pokud by byly potíže pouze psychického rázu, pravděpodobně by nebyly doprovázeny tak velkým nárůstem jaterních testů jak tomu bylo u Vás.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x