Kolonoskopické vyšetření

Dobrý den, prosím Vás o radu. Byla jsem na chirurgii s neustálými bolestmi břicha, průjmy, ... Předběžná diagnóza je chronický zánět slepého střeva. Ještě před revizí břicha a případným odstraněním slepého střeva mě chirurg poslal na gastroskopické a kolonoskopické vyšetření. Na internetu jsem se však dočetla, že se při podezření na zánět slepého střeva nesmí dávat "projímadla", která jsou však nedílnou součástí tohoto vyšetření. Chtěla jsem se proto zeptat, zda by to u mě nemohl být problém. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, gastroskopické a kolonoskopické vyšetření doporučuje chirurg proto, aby vyloučil ještě jiné onemocnění zažívacího traktu. Projímadla užívaná k přípravě před kolonoskopickým vyšetřením můžete bez obav užívat.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: