Kombinace antivirotik antibiotik

Dobrý den, Je mi 20 let, mám angínu, již 3.den beru penicilin po 8 hodinách. Moje přítelkyně dostala herpes simplex 2 (genitálie). Zatím jsem se bohužel nedostal k žádnému lékaři a přes víkend ani nedostanu,nicméně můj problém je v tom, že mi jde jen hodně bolestivě přetáhnout předkožka přes žalud a mám na ní malé jizvičky.. pro prevenci jsem koupil herpesin a mažu, puchýřky se zatím neobjevují, ale předkožka při snaze o přetáhnutí hrozně pálivě bolí.. Před půl rokem jsem měl pásový opar... myslíte, že si mohu dobrat zbytek prášků Herpesin, které jsem měl na to? Dají se kombinovat antivirotika a antibiotika? Děkuji za jakékoliv názory.

Odpověď odborníka:

Antibiotika a antivirotika bych rozhodně nekombinovala, pokračujte v lokálním ošetřování herpesinem a raději navštivte lékaře, mohlo by jít o zcela jiný problém, než opar, abyste dostal adekvátní léčbu ( antibiotický krém, protizánětlivý krém s kortikoidy apod.).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: