Kombinace užívání léků

Dobrý den, v 09/2011 mi byl vyoperován 7cm dlouhý nezhoubný nádor, který jsem měla vrostlý do míchy v oblasti Th1-Th4. Od té doby jsem ztratila od prsou dolů citlivost v těle. To mne zároveň neuvěřitelně štípe, pálí, bolí atd. Od 02/2015 u mne potvrdili Sarkoidozu plic a musím užívat Prednison 40mg/den, Kalium, Helicid. Na předcházející bolesti užívám: Lyricu 150mg, Targin 40mg, Oxycontin 80mg, Olwexya 75mg, Recoxu 15mg, Mám na Vás prosím dotaz, může mít kombinace všech těchto léků vliv na zhoršení mého stavu? Od započetí užívání Prednisonu mne tělo začalo tak štípat a pálit, že nemohu bolestí nic dělat. Moc Vás prosím o radu. Předem děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, posouzení kombinace analgetik a léků vůbec při chronické bolesti, zejména bolesti způsobené postižením nervového systému, patří do oborou buď neurologie nebo častěji center pro léčbu bolesti. Obyčejně bývají při větších nemocnicích jakou součást anesteziologických klinik a oddělení. Interakce (vzájemné působení) léků je zase doménou farmakologů, v některých nemocnicích jsou přímo specializovaná oddělení tzv. klinické farmakologie.

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Články: Průběh pásového oparu: potíže se mohou vrstvit
Pásový opar je velmi...
Meningokoková infekce: se ztuhlým krkem vyrazte hned k lékaři!
Články: Meningokoková infekce: se ztuhlým krkem vyrazte hned k lékaři!
Diskotéková nemoc – i tak...
Křečové žíly
Články: Křečové žíly
Křečové žíly, varixy nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Akutní a chronická žloutenka - čím se liší?
Články: Akutní a chronická žloutenka - čím se liší?
Měli jste někdy žloutenku...
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
Játrům prospěje očista
Články: Játrům prospěje očista
Ukládání vitaminů a tuků...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: