Kombinované očkování

Dobrý den, paní doktorko. Mám dceru 4 měsíce a týden starou a již jsme podstoupili očkování proti rotavirům (v 6.týdnech) a ve 3.měsíci najednou 3 očkování: hexavakcínu,rotarix a Prevenar13.Malá byla po této očkovací "pecce" 2dny značně podrážděná,teplotu měla lehce zvýšenou.Nyní bychom měli jít na 2.dávku, ale od známé co chodí k jiné doktorce se svou 3měsíční dcerou jsem slyšela,že doktorka nedoporučila očkovat naráz 2 vakcíny(natož 3). Prý je lepší pár dní počkat a očkovat zvlášť. Co je na tom pravdy?Očkovat dohromady,nebo po jednom s několika denním odstupem?Děkuji vám za odpověď. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 3 očkovací dávky bych taky nedávala dohromady, ale 2 klidně můžete. Někteří lékaři se přiklánějí k očkování dětí Hexavakcínou a Prevenarem najednou, jiní preferují vakcíny střídat a dávat je jednotlivě po 14 dnech...Pokud Vaše dcerka snesla očkování hůře, přiklonila bych se spíše k očkování postupnému, očkovací látky bych nepodávala ve stejný okamžik. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: