Ockovani proti chripce a praseci chripce v tehotenstvi

Dobry den, ziji v soucasne dobe v Anglii, jsem ve 36. tydnu tehotenstvi (se snizenou funkci stitne zlazy) a bylo mi doporuceno ockovani proti chripce kombinovane s praseci chripkou. Chtela jsem se zeptat, za jak dlouho bude vakcina ucinkovat, jestli je vhodne a nutne ockovani, kdyz mi zbyvaji pouze 4 prip. mene tydnu do porodu. Zda ucinky ockovani muhou mit vliv na prubeh porodu a miminko. Dekuji za odpoved. Hana F.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování by mít vliv na zbytek těhotenství a porodu nemělo. Co se účinnosti týče, ta je u těchto kombinovaných vakcín poměrně nízká, neboť se očkuje pouze proti předpokládanému kmeni. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: