Kompletni problem?

dobry den mam stale nejake zdravotni potize .ktere vznikly minuly rok po velkem pretizeni sem mel bolesti v prave noze jakoby rezani v trisle a bolenim v prave noze i kulhani ktere bylo zapricineno starym zranenim potruse disku l4do 5mm.nasledovalo injekce pak infuze ambulatne rehabilitace -zlepseni po mesici ,nasledne zhorseni .dalsi rehabilitace to uz sem stim byl 2 mesic doma .pri rehab cviceni .tzv posileni hlubokeho stab sist.dychani do branice a odelovanim obratlu se me bolest zacala stehovat do leve i prave nohy stridave .pote do leve i dolu do prstu mel sem ji jakoby mentolovou nasledovala mg.tam jenom hranicni cirkularni potruse toho sejneho disku .pote dalsi rehab. kde me poradily autotrakci ?po tretim zaveseni me zacalo brnet v maliku leve ruky?a noha stale spatna 3mesic a nic .dostal sem se k hlavnimu fyzioterapeutovy na svou zadost mekenziho cviceni .pan rekl ze to predchozi cviceni bylo spatne ?stav se zlepoval ale v maliku l ruky to bylo porad stejne mel sem celotelovou rehabku i vodolecbu magnet -ten byl docela znat hnet po aplikaci.po 5 mesici prudka bolest v cele leve ruce bolest, zastavena drcenim spinatu loktem ,pretvavalo paleni v ruce. emg utlak nervu c8 nejaka lehci verze .pote infekcni vysetreni krevni na bolerii a ruzne infekce-negativni.nasledovalo ukonceni neschopenky z me strany po 6 mesicech a zkouzka prace nohy dobre jen drobne mrneni ktere sou jen pry pocity .po osekavani zdiva velka bolest v lopatce leve ruky .na druhy den vznik jakoby chripky teploty 2 dny vysoke prujem nauzea zvraceni i zluce celkove vycerpani nespani pak zvraceni i krve hospitalizace na chirurgii pro boleni bricha infuze a za 2 domu navsteva praktika ten me poslal na internu na vylouceni som pricin -sono polypy cekam na gastro chodim do prace s bolenim ruky a vecer malo spim su steho psychicky na dne mam jit k psychiatrovy a neurologovy a pak jakoby celkovy zaver me prakticky lekar rekl ze zemne lekari udelali pacienta jako takoveho ze to je na zaver tezka deprese .pry chuzi me boli v lopatce tak ze neni mozne na to nemyslet a vecer pri leze ani nemluvim .mam i zaludecni potize ted jakoby mel v sobe vrazenou chripku nemoznost se vysmrkat boleni hlavy zvoneni v usich bolest sije a lekar me posila k psychiatrovy misto nejakeho antibiotika . depresi mam scela urcite s teho prubehu a hlavne mam pocit ktery si nechci pripoustet ale to boleni v te lopatce me ji nepomuze se ji zbavit .byl sem i na alternativni metode a pani me rekla ze ti lekari sou drbli ze mam 4 krcni a zapadly hrudni obratel ten zpusobuje to boleni v lopatce pokusila sa me to napravit to vydrzelo tyden .pracuji jako obkladac do te doby toho pretizeni sem nevedel co je to lekar cviceni vodactvi a prace jako konicek .nevim co dal jestli sa to zhorsi pridu o praci a tim i o iluze o stavbe domu atd je m29 a vedet to ze to tak dopadne tak kulham dal spokojene. ted kulham ale na hlavu zkusim jeste nejake napravovace a cviceni a uvidim z lekaru mam strach a jestli me muzete jakkoli pomoci kde cvicit jak nebo jen tak poradit nechcu do sebe sypat leky a byt jakoby dobry -to nevydrzi dlouho dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z Vašeho popisu soudím, že máte provedenu MR páteře, která vyloučila výhřez ploténky, či jinou záležitost, která by byla k operačnímu řešení. Jsou -li bolesti páteře, jsou tedy asi na podkladě funkčním, tzn. blokády, svalové dysbalance. Analgetika řeší pouze bolest, špatnou funkci páteře neřeší. Nejlépe tedy bude, pokud ve svém okolí najdete šikovného fysioterapeuta, který Vás vyšetří a doporučí nejlepší postup. Uvádíte posilování hlubokého stabilizačního systému, což asi není špatná cesta, ale bez vyšetření se nějaké speciální cvičení poradit nedá. Pokud by byla hlubší porucha funkčnosti páteře, možná by byla vhodná i hospitalizace na nějakém rehabilitačním oddělení. Deprese, která může být i sekundární z nastalé situace, vše samozřejmě horší. je-li výraznější, léčba je jistě vhodná. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: