Kondylom

Dobrý den. Asi před půl rokem se mi začaly na vnitřní straně pysků dělat bradavičky. Minulý týden jsem byla na gynekologii a paní doktorka mi řekla, že to jsou kondylomy a že mám jít do nemocnice na odstranění. již 4 a půl roku mám stálého partnera a ani jeden z nás nespal s nikým jiným. Je pravda, že přítel měl asi před 2 lety na přirození asi 2 bradavičky, ale ty po nějaké době zmizely. A mě se objevily před půl rokem a je jich více a více. Partner již nemá nic. Zajímalo by mě tedy, jak jsem k tomu mohla přijít?? Je možné, že bych já nebo přítel mohla mít hpv již od předchozího partnera a projevilo by se to až teď? Gynekoložka mi řekla, že by měl jít partner na kožní, ale on už žádné nemá. Chtěla bych předejít obviňování jeden druhého z nevěry. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

HPV infekce je považována za nejrozšířenější pohlavně přenosnou chorobu. Některé studie odhadují, že většina sexuálně aktivní dospělé populace (75-80 %) je v průběhu života vystavena jednomu nebo více typům HPV virů (avšak infekce často proběhne bezpříznakově)

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: