Konizace děložního čípku

Je mi 21 a v květnu jsem byla na zákroku s CIN1 a v listopadu půjdu na kontrolu. Mám očekávat, že se to vrátí? A ještě užívám antikoncepci (clormetin). Může mě to nějak ohrozit ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Alexandro, pokud se při operaci odstranila celá postižená část čípku, tak budete pouze chodit na častější kontroly, ale vyšší riziko vám nehrozí. Antikoncepce nemá na stav děložního čípku vliv. Rizikové faktory vzniku rakoviny čípku jsou promiskuita, infekce papilomavirem, porucha imunity nebo kouření. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
konizace | Od: nadik2 | 26.11.2014 16:34
Dobrý den je mi 43.let a před 5.lety jsem byla na konizaci.Vše,včetně výsledků bylo vpořádku.Před 2.lety mě lékař našel v děloze malý myom,který každou mou kontrolu prohlédne.Myom je stále stejný,neroste.Před měsícem jsem byla na prohlídce,kde bylo vše vporádku,byla mi odebrána citolka a dnes mi sestřička volala,že mám přijít za 5.měsíců,že tam byl nějaký nález.Nic konkrétního mi neřekla, jen že se nemám strachovat,ale kdo v dnešní době různých nemocí může být v klidu.Nic mě jinak není,menzes pravidelný,žádné větší krvácení.Chci se zeptat mám být opravdu v klidu?


reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: