Konvička rhino horn na výplach nosu.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na potíže po výplachu konvičkou Rhino horn. Při rýmě jsem prováděla výplachy, po kterých mne ale silně začala bolet hlava. Výplachy jsem prováděla přesně podle instrukcí. Dokonce se mi rýma ještě zhoršila a nakonec jsem měla zánět dutin. I po přeléčení antibiotiky DoxyHexal 200 5 dní, jsem měla stále teploty a zvýšenou sedimentaci. Lékařka mi napsala na doléčení Clarinase a Pamycon. Po ránu mám stále ucpaný nos a při předklonu cítím v nose nepříjemný zápach. Můj 8 letý syn si také stěžuje po výplachu konvičkou, že ho bolí čelo. Je možné, že problémy způsobují výplachy a je lepší přestat a nebo dále pokračovat a bolesti po výplachu vymizí? Mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, naprosto Vás chápu,sama jsem zkusila výplach jen jednou a hlava mne bolela půl hodiny. Ne každý výplach nosu snese,záleží na anatomickém uspořádání struktur nosu,zejména vývodů vedlejších dutin nosních. Navíc hrozí nebezpečí zanesení infekce do sluchových trubic. Osobně této metodě příliš neholduji. Samozřejmě s výplachy přestaňte. Pokud potíže po Doxyhexalu,Clarinase a Pamyconu neodezněly,navštivte znova svoji lékařku. Bude nutné vyšetření vedlejších dutin nosních pomocí optiky a rtg. Mějte se hezky.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x