Kortikálna atrofia f-p bilat

Mám 44 rokov,mala som polohové závraty v ľahu.Na MR mi bolo zistené:supratentoriálne subkortikálne bilat.pozorovať ojed.neexpanzívne ložiská priem.3-5 mm,mierne hypointenz.v T1 VO,hyperintenz.v T2VO a FLAIR,bez restrikcie difúzie,bez preukázaný ložísk juxtakortikálne a periventrikulárne.Stredové štruktúry bez presunu.Komory ľahko asymetrické,normálne konfigurované,primerane široké.Cavum septum pellucidum šírky 2-3 mm.Normálne konfigurované vonkajšie likvorové priestory,rozšírené F-P bilat.CC prechod voľný.Záver:Intrakraniálne bez preukázaných. akútnych ischemických a expanzívnych ložiskových zmien.Zmeny v BH supratentoriálne bilat.charakteru fokálnej leukoencefalopatie vaskulárneho pôvodu.Kortikálna atrofia F-P bilat.Ešte som objednaná na EEG.Beriem Tebokan.Chcem vedieť o akú chorobu sa jedná.Mám 6 ročnú dcérku a chcem vedieť čo mi hrozí,ako bude choroba postupovať,prípadne nejakú radu.Je to nejaká demencia alebo alzheimer??Okrem spomínaného závratu som nespozorovala nič neobvyklé.Prvý krát sa mi objavili závraty pred 7 rokmi,po liekoch na závraty mi to prešlo,vtedy mi na MR nič nenašli,ani na EEG.

Odpověď odborníka:

Z MRI nálezů nelze stanovit diagnozu. Jde o jeden z nálezů. Pokud je vám mezi 30-40 , nemyslím , že je nález něčím výjimečný. Nejedná se o žádný specifický nález a podobné měny může mít spousta lidí bez jakýchkoliv problémů. Pokud byla problémem pouze polohová závrať, nemyslím , že je potřeba se něčeho obávat.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x