Kortikodidy a uši

Dobrý den, na uších a jako by " v uchu" se mi udělala nepříjemná vyrážka, doktorka mi předepsala kortikoidní mastičku, ale mě se to nějak nezdá , ne můžou kortikoidy poškodit sluich když si to tím namažu ??

Odpověď odborníka:

Paní doktorka Vám mast předepsala s plným vědomím a svědomím. Postupujte podle instrukcí Vašeho ošetřujícího lékaře. Až k bubínku vede kůže a celý sluchový orgán je uložen až za ním, není možné, aby se mast dostala až k němu a mohla ho nějak poškodit. Obecně nečekejte nějaké výraznější vedlejší účinky od kortikoidní masti. Nemažte ji na zraněnou (mechanicky zraněnou-silně podrápanou, rozřízlou) kůži, ale to je napsané též v příbalovém letáku u léku. S pozdravem

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: