Kotník

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Když jsem se ráno vzbudila a stoupla z postele, začala mě velice hodně bolet noha nad kotníkem v tom ohybu. Bolí to už asi 3 den a když na to stoupnu, trpím bolestí. Žádný otok tam není. Mám zajít k lékaři?

Odpověď odborníka:

Spontánní bolest bez úrazu většinou přejde po chladných obkladech a Ibalginu. Pokud tomu do 3-5 dní není je na místě chirurgické vyšetření včetně rtg snímku. Může se jednat o drobnou entezopatii, t.j. bolest v úponi vazu nebo šlachy na kost, nebo drobný krvní výron nebo podvrtnutí. V tom případě krátkodobé zněhybnění s následnou pohybovou a fyzikální léčbou na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x