Kotník

Dobrý den asi v listopadu jsem utrpěl pohmoždění vntřního kotniku při zapase.. když mi protihráč kopačkou zajel přímo na kotník. Prvni den jsem na to nemohl ani stoupnout ale druhý den už to bylo v pohodě po asi 2 tydnech jsem už mohl běhat bez bolesti.. ale když jsem šel na trenink a kopal do míče tak mi v tom pichalo pak jsem si dal pauza a tedka mi to při běhu nědělá nic při fotbale taky je to relativně v pořádku. Nemohl by to byt problem s vazy nebo myslíte že to odezní?

Odpověď odborníka:

Došlo k podvrtnutí hlezna s porušením fixačního vazu hlezna, možným drobným natržením. Stav by bylo na počátku vyšetřit nejen rentgenem, ale i ultrazvukovým vyšetřením měkkých tkání. Nyní může být mikrotrhlinka zhojena. Přesto bych rtg doporučoval, protože se někdy nalezne i drobný kostní fragment. Každopádně nepřetěžování nohy a hlezna, snímatelná ortéza nebo alespoň elastický pevný obvaz při namahavějších činnostech. Jinak podle nálezu ortopeda, který by hlezno měl vyšetřit.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinné bujení – ohlásit se může nejen bolestí, ale i horečkou
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Plané neštovice
Články: Plané neštovice
Varicella neboli plané...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Jak se rozvíjí alergická reakce?
Články: Jak se rozvíjí alergická reakce?
Chcete-li rozumět tomu, co...
Hormony působí na každou ženu jinak
Články: Hormony působí na každou ženu jinak
Stimulace vaječníků pomáhá...
Přenáší se žloutenka tetováním?
Články: Přenáší se žloutenka tetováním?
Kdyby otázka v titulku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: