Koxitida

Dobrý den, prosím o info ohledně coxitidy u syna 8 let. Po střevní chřipce cca 3 týdny začal syn kulhat, ihned jsme byli posláni na ortopedii - voda v kyčli distenze kl. pouzdra +11mm na zdravé noze 6,5. Nasazen Nurofen po týdnu kontrola, stále tekutina v kyčli, žádost o odběry, ty dopadly dobře až na zvýšené ASLO 602 (streptokok ve výtěru nebyl, dříve v dubnu, ale léčba byla bez ATB). Syn dodržuje klidový režim chůze jen na WC a jídlo o fr. holích.Jak dlouho může trvat cca léčba? Kdy bude moci zase jezdit na kole a plavat? Děkuji a přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, léčba nesteroidními antiflogistiky při reaktivní artritídě je poměrně dlouhá, ale případ od případu se liší. Musítě počítat s několikatýděnní léčbou a následkou rekonvalescencí bez větší fyzické zátěře.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: