Koxartroza

Dobrý den pane doktore, po rentgenu levého kyčelního kloubu mám ve zprávě : levostranná koxartroza II.-III. stupně se zúžením štěrbiny, s osteofyty po celém obvodu jamky, subchondrální sklerotizací jamky. Malé osteofyty také v hlavici. Vyznačena periostální apozice na mediálním obvodu krčku při asymetrickém zatěžování kloubu. Problém jsem začala mít asi před 4 měsíci při vstávání ze židle kdy je noha skrčená, v případě, kde je noha natažená problém nemám. Děkuji za vyjádření.

Odpověď odborníka:

Přiznám se, že nevím co chcete přesně vědět. Mohu říci, že se jedná o příznaky a rtg obraz artrozy. Záleží ale na subjektivních potížích. S takovým nálezem na rtg je možno konservativně postupovat vcelku dlouho. Odlehčení končetiny, zpevnění svalstva cvičením, aplikace vlastní krevní plasmy do kloubu, metoda ACP a lázeňská léčba s medikací. Jinak vyšetřením a zhodnocením musí se vyjádřit váš ortoped.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x