Krční páteř ct páteře mr páteře srdce

Dobrý den ve zkratce před 7lety při fotbale srážka s protihráčem následoval pád na přední část hrudníku. Proveden rentgen hlavy vše ok. Jeden rok bolesti krční páteře, závratě, další 2 roky bez problémů další rok opakování problémů. Květen 2014 bolest krční páteře bolesti do přední části hrudníku určitá slabost bušení srdce přerušení aktivního sportování. Provedena CT a MR páteře výsledek osteofyty krycích ploch C 3-5 zasahující do kanálu na C5(4mm)kde podmiňují stenozu kanálu v AP rovině 12mm ostatní segmenty v normě.UV artróza C2/3 vpravo a C3 4/5 bilat. levis. Stenóza IV foraminaC 4/5 vpravo na 3/4 to bylo CT a MR počínající degener. změny s central. protrusemi disku C 3/4 a C4/5. vyšetření EKG a přístroje na činnost 24 hod bez id .Neurochirurg po zhlédnutí MR doporučil fyzickou aktivitu. Problém je v tom že nejsem to schopen udýchat a někdy dochází k bušení srdce a směřuje to do břicha. nevím co s tím. Doufám že najdete nějaké řešení.

Odpověď odborníka:

Je vhodné provést rentgen srdce a plic, v kardiologické ambulanci potom sono srdce, popřípadě zátěžové EKG a v plicní ambulanci spirometrii. Dle výsledku vyšetření další postup. Jinak postupně zlepšovat fyzickou kondici.

MUDr. Pavel Růžička
MUDr. Pavel Růžička

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: