Ct krční páteře

Již více jak měsíc mě bolí levá strana lopatky a cela levá ruka.Před 5 lety jsem byla operována s výhřezem ploténky na bederní páteři,bolest šla do nohy.Ted pocituji stejnou bolest v levé ruce,někdy i brnění které jde až do prstu.Prosím o vysvětlení CT krční páteře,mám se obávat? CT-7-NATIVNĚ Kyfotické držení v daném rozsahu páteře V segmentu C5/6 přim. nález osteochondrosa C6/7/thl s dorsolater.osteosteofyty,které částečně kryjí protruse plotének vel.3mm. Páteř.kanál v segmentech C6-Thl zužen na 9mm VD. Mírná stenosa foramina C6/7 vlevo avýrazněji C7/Thl vlevo.Bolesti trvají už měsíc.Je mi35 a infuze ani léky nezabírají. Děkuji

Odpověď odborníka:

CT se obávat nemusíte. Nicméně nález degenerativních změn páteře je podle popisu jasný. Snad i vysvětluje Vaše obtíže. Obraťte se znovu na neurologa, který by měl zhodnotit, zda spolu neurologický nález, Vaše obtíže a CT obraz souhlasí. Případně by bylo vhodné MR krční páteře a pak konzultace neurochirurga. Až pak jsou na místě obavy, ale jak už jistě víte, není nutné se bát operačního výkonu a rekonvalescence po operaci krční páteře bývá rychlejší než po výkonu na páteři krční.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: