Krční páteř a uši

Dobrý den, mám dotaz týkající se uší a krční páteře. Už poměrně dlouho mě trápí tinnitus v levém uchu, tlak okolo ucha, píchaní v uchu a pod uchem a k tomu se mi připojil takový divný pocit na levé tváři a motání hlavy(někdy tlak v očích). Před třemi dny jsem byl u ORL lékaře, který mi ihned po vyšetření řekl, že to je vše způsobené krční páteří. Ale i přesto mám strach, že se může jednat o nádor... Problémy s krční páteří nicméně ale mám(hraju tenis, na kytaru) a chodím také na čínské masáže. Nevím, zda-li se obracím na správného lekáře, ale i tak bych Vás chtěl požádat o Váš názor, jestli všechny tyto problémy by opravdu mohly být způsobeny blokádou krční páteře. Předem děkuji za Vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Karle. Ušní šelest tinitus je většinou způsoben i lehkým poškozením sluchového nervu. Ten je velmi citlivý na cévní změny, problém s okysličením, vlivy léků různých toxických látek. Všechna vyšetření bývají jinak normální. Jedná se o velmi častý problém a obtížně ovlivnitelný. Je pravdou, že se vyskytuje spíše až ve vyšším středním věku. Blokády horní krční páteře se někdy, ale méně často také na zhoršení šelestu mohou podílet. Blokády lze nalézt a odstranit metodami myoskeletární ev manuální medicíny, které provádí někteří lékaři odborností- neurolog, rhb apod. Vzácně se na šelestu může podílet i nádorek na tomto nervu- neurinom. K bližšímu vyšetření po negativním ORL nálezu b bylo vhodné navštívit neurologa, který posoudí ev nutnost dalšího vyšetření a pokud bude provádět i manuální vyšetření a ošetření krční páteře, potom posoudí i vliv ev blokád páteře zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Potravinová alergie
Články: Potravinová alergie
Čím dál víc u nás i v...
Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Články: Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Štítná žláza může...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: