Křečové žíly

Dobrý den, mám křečovou žílu v pravé noze vzadu těsně pod kolenem, beru 1 x denně 2tbl. Detralexu, v zimě v noze tlak, nebo tíhu skoro vůbec nemám, v létě je to horší. Před několika dny jsem se vrátila z Kypru, kde byly teploty ve stínu kolem 35 stupňů. Kompresní punčochu jsem měla na radu lékaře během cestování. Neměla jsem s nohou na dovolené žádný problém až do dne, kdy jsem při sprchování delší dobu dřepěla a po narovnání jsem v noze ucítila tlak, který i po skoro týdnu nemizí a pod kolenem, vzadu kousek od křečové žíly se mi udělal načervenalý asi 5 cm protáhlý flek, který sice nebolí, ale nemizí. Léky beru stále, punčochu nosím ted každý den, ale tlak v noze nepřestává a nevím, zda je to normální projev, nebo zda se nemůže jednat např. o trombózu a neměla bych navštívit svého lékaře. Děkuji za odpověď Eva

Odpověď odborníka:

Je pravděpodobné, že pokud není změna na žíle příčina může být i jiná. U existujících varikosně změněných žil se ale přece jen může jednat o výskyt trombozy i v hlubším žilním systému takže návštěva lékaře nejlépe cevního chirurga nebo internisty by byla na místě. Ale i ten bude kromě svého vyšetření potřebovat provedení Dopplerova vyšetření, sonografii dolní končetiny, sonogorafii cévního systému. Podle výsledku léčba.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x