Křečové žíly

Dobrý den, je mi 18 let, a nyní jsem po sklerotizaci cca 10cm velké křečové žíly, která mě trápila už od 15ti let. Obézní nejsem, hýbu se. Asi pře týdnem jsem také začala užívat Mertenil 10mg na snížení cholesterolu, ale asi 5 dní mám chvilkové slabé tupé bolesti v lýtkách, vždy v jiné noze, žádné otoky, ani bolest na dotek. V klidu, ale i při chůzi. Chtěla bych se zeptat zda tyto bolesti mohou být způsobeny tabletami Mertenil, u kterých je jako vedlejší účinek bolest svalů. Popř. zda by se mohlo jednat o trombozu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte bolesti obou lýtek, spíše svalové bude se jednat o nežádoucí účinek mertenilu. Jedná se celkem o častý nežádoucí účinek léků na snížení cholesterolu. Domluvte se s lékařem, který Vám lék nasadil. V případě podezdření na trombózu se provede UZ žil k vyloučení trombózy.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: