Křečové žíly s tmavým flekem na noze

V nabídce jsem nenašel můj problém a proto se omlouvám, pokud směřuji dotaz špatným směrem. Asi před 9 lety se mi vytvořily křečové žíly s malým tmavým flekem. Ten se zvětšoval, až je nyní přes polovinu lýtka (viz foto). Můj obvodní lékař mě posílá přibližně 1x za rok na sono a předepisuje Detralex. Začíná mě to občas bolet a svědět. Rád bych se toho fleku zbavil, ale nevím, jaká léčba (operace) by byla v mém případě nejvhodnější. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

"hnědý flek" při varixech je stadium před bércovým vředem a spolu s ním jsou důvodem k operaci. Samotné varixy bez vředů a fleků se odstraňují jen z kosmetických důvodů. Operace pro Vás je operace varixů jako každá jiná - odstranění té části povrchního žilního systému, která je nedomykavá. I za cenu, že by některé vpichy nebo malé řezy musely být v té oslabené hnědé oblastí. Vy jste možná ale navštěvoval angiologa a ten se možná rozhodl ke konzervativnímu postupu po zvážení rizika operace. Přeju pěkný den.

MUDr. Vladimír Vinduška CSc.
MUDr. Vladimír Vinduška CSc.

Specializace: Kardiochirurgie

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Játra v ohrožení: jak poznat problém
Články: Játra v ohrožení: jak poznat problém
Játra jsou životně důležitý...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Články: Protistresové desatero vás dostane (opět) do pohody
Všichni to dobře víme a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: