Krevní obraz upřesnění

Ještě jednou bych se chtěla zeptat na ukazatele ve svém KO+dif. Před 10 dny mi byly na alergologii brány odběry (KO, dif., imuno), měla jsem však virózu od dcery ze školky (kašel, rýma) a celou noc jsem nespala, vyšly mi neutrofilní tyče a velké gran.lymfocyty (nevím, jaká je jejich refer.hodnota?!).po týdnu jsem si nechala KO+dif.zkontrolovat, vše zcela v normě (jen tyče a velké gran.lymfocyty tam nejsou, asi nebylo vyšetřováno mikroskopicky).chci se ale zeptat zda tyto hodnoty jsou nějaké extrémní, co mohou znamenat (vážné onemocnění krve?).paní doktorka říkala, že KO je v pořádku a že není tedy co řešit.ale jen pro mé uklidnění Vás prosím o názor.je mi 36 let a žádné problémy nemám.děkuji Vám.přílohy přikládám. imun hodnoty CD3 a CD4 mohou být sníženy asi také v důsledku virózy, že?

Odpověď odborníka:

Petro, opět jste narazila na mě. Tak doufám, že už odpovím přesně na váš dotaz. Ve vašem diferenciálním rozpočtu leukocytů je přítomno nepatrné zvýšení (resp. procentuální zastoupení) neutrofilních tyčí, což je normální součást krve, jde v podstatě o vývojový stupeň neutrofilů. Norma se uvádí dle laboratoře od 3-5% (vy máte 6%)- znovu opakuji, jde o bezvýznamné zvýšení, jde o bezvýznamný nález. Obdobné je to v případě velkých granulovaných lymfocytů. V obou případech (konec konců i v odchylkách CD3 a CD4) nejspíše šlo o odchylku při nějaké virové infekci. V žádném, opakuji v žádném případě nejde o hematologické onemocnění. V medicíně resp. v lidském těle, to není tak, že je vše od do, referenčí hranice (hodnoty) slouží jen pro hrubou orinetaci. Buďte fakt v klidu! Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: