Krevní tlak

Hezký den,léčím se již spoustu let s vysokým krevním tlakem.Stalo se,že vyběhl na 180/100,v ordinaci jsem dostala hned lék,jinak užívám Presid 5 mg, Diroton 10mg a nyní přidána půlka Moduretiku.Odběr krve ukázal cholesterol 5,6 a glykémie 6,1 , EKG v pořádku.Na kontrolu krve mám jít za měsíc znova. Mohla výsledky krve ovlivnit viroza ,brala jsem Coldrex? Bylo by vhodné na glykémii kromě omezení sladkého zakoupit nějaký lék na snížení hodnoty? Glykémii jsem měřila doma ještě před odběrem nalačno a ukázal 5,2 v laboratoři víc.Už to doma hlídám,protože posledně jsem měla v laboratoři 5,7.Mnohokrát děkuji za radu.S pozdravem Kolářová

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vaše hodnoty glykémie i cholesterolémie jsou hraniční.Virosa,jako každá nemoc,je pro organismus stresor-tedy v období,kdy se s ní potýkáte/a ještě nějaký čas poté/byste rozhodně neměla absolvovat vyšetření ,které slouží jako podklad pro případnou léčbu prediabetu či poruchy metabolismu lipidů.Takové vyšetření má probíhat v podmínkách,.kdy organismus není atypicky zatížen-tedy ne v obodí nemoci,operace apod..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: