Krevní tlak

Dobrý den,mám takový problém,už po dvakrát v rozmezí asi 1 týdne mě v noci probudilo bušení srdce,byla jsem celá propocená.Po změření krevního tlaku jsem měla hodnoty 153/105 a 104 tepů.Po 5 minutách to klesalo a další měření už bylo v normě 123/82 a 85 tepů.Je to 14 dní co jsme byla na preventivní prohlídce na interně,do té doby nic takového nebylo,mám za sebou preventivní vyšetření které dělá u každého nového pacienta včetně monitoringu 24hod. Ekg a na něm vše v normě.Paní doktorka mě řekla,že mám mírně zvýšené červené destičky norma 400 a já 450 že mám někde zánět.Beru léky letrox 50 jeden denně a metformin 850 jeden denně.Může to souviset s přechodem? A jak moc jsou takové hodnoty nebezpečné. Za vaši odpověď předem děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bušení srdce, návaly horka mohou být způsobeny přechodem. Ne vždy se podaří na EKG Holteru zachytit arytmii, při Vašich potížích. Když se nasadí EKG Holter není jisté, že ten den budete mít obtíže. Pravděpodobně se nejdná o nic vážného. Hodnoty jsou v rámci širší normy, zatím bych se tím neznepokojoval.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Stravovací návyky aneb 8 kroků ke zdravějšímu srdci
Články: Stravovací návyky aneb 8 kroků ke zdravějšímu srdci
Určitě znáte někoho, komu...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Močový měchýř
Články: Močový měchýř
Močový měchýř je dutý orgán...
Máte problémy s vlasy? Možná pomůže homeopatie
Články: Máte problémy s vlasy? Možná pomůže homeopatie
Potíže s kvalitou vlasů se...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: