Kyselina močová

Dobrý den,mám dotaz,.Jsem nyní 8 týden po porodu.Porod spont.ale rizikový.Vysoký TK,anemie,preklampsie.Od porodu se cítím stále unavená,brní mě -no mám takové mravenčení v levém nártu a nechala jsem si nabrat krev a mám vysokou hodnotu kyseliny močové 800...může to být spojeno s porodem? na kontrole jsem ještě nebyla,ale v těhotenství jsem prodělala několik IMC,ale jen z výsledků labor.jen jednou mi nebylo dobře,pak už jsem žádné příznaky inf.nepocitovala i když v moči jsem nález vždy měla.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kyselina močová v s porodem jistě nesouvisí, jde o samostatné metabolické onemocnění, které by se mělo léčit. Obratte se na svého obvodního lékaře, předepíše vám lék na její snížení. Může jít o přechodnou záležitost, ale měla by se léčit. Vhodné by bylo také, abyste vyloučila nebo aspoň omezila ve svém jídelníčku některé druhy potravin, hlavně červené maso, vnitřnosti, luštěniny, kakao a alkohol. Více info ZDE:http://www.ulekare.cz/clanek/dna-1257?search=hyperurikemie&from=0 Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: