Laryngitida

Dobry den p. doktor/ka, prosim Vas o radu a Vas nazor na moj zdravotny stav. V priebehu dvoch mesiacov mam uz 4-krat laryngitidu. Vybrala som 3 antibiotika (rozneho charakteru), ale par dni po doibrati sa mi potiaze vratia - bolest hrdla, bolest na hrudi. Teploty nemam. Pocas tejto stvrtej laryngitidy, uz mi lekar predpisal lieky na vykaslavanie a odporucil mi brat vitaminy na podporu imunity. Lieky som dobrala, lepsie sa necitim, som ospala, citim nevolnost na zaludku a crevne problemy (riedka stolica). Vyter ani krv mi zatial nikto nevysetril, ORL lekarka iba po vysetreni skonstatovala, ze ide o laryngitidu. Aky postup by ste v mojom pripade odoporucali. Akeho vysetrenie sa mam este domahat? Vopred dakujem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, především je třeba zmínit, že postup léčby by měl řídit především Váš praktický lékař, zvláště, pokud máte i další potíže než jen laryngitidu. Zánět hrtanu je obvykle virového původu a nutnost antibiotické léčby je tedy poněkud sporná (a měla by se opírat o alespoň základní laboratorní testy). Zánětlivé postižení hrtanu může být dáno i neinfekčními vlivy (gastroesophageálním refluxem aj.). Čili - doporučuji další postup konsultovat s praktickým lékařem, případná další vyšetření by měla vycházet až z jeho doporučení (které by mělo vzít v úvahu detaily dosavadních potíží a postupu). Přeji brzké zlepšení stavu!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Články: Sex po internetu? Pozor na skryté pasti…
Internet jako samozřejmá...
Bronchiální astma
Články: Bronchiální astma
Bronchiální neboli...
Sexuální praktiky, u kterých (ne)hrozí nákaza žloutenkou
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Rakovina prostaty (2. díl)
Články: Rakovina prostaty (2. díl)
V časných stadiích rakoviny...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: