Léčba chemoterapií a radioterapií souběžně

  • Dotaz od: dita jenčová
  • Publikováno: 19.11.2007
  • uLékaře.cz

dá se kombinovat léčba chemoterapií s léčbou nukleární medicíny souběžně?jde o to, že je zde riziko velkého úbytku červených krvinek atd. Doporučil byste dokončit cykly chemoterapie a poté pokračovat v nukleární medicíně?předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, konkrétní schéma léčby závisí na druhu, stadiu a rozsahu onemocnění a zároveň na celkovém stavu pacienta. Při stanovování léčby, jakou popisujete, se vždy zvažuje poměr prospěch-riziko, tj. zda například i při zvýšeném riziku úbytku červených krvinek je dané léčebné schéma z hlediska léčby onemocnění a pacienta celkově výhodnější. Taková léčba je tedy pro každého pacienta "šitá na míru" a stanovit ji může pouze ošetřující onkolog. Zde se proto nelze vyjádřit obecně, zda kombinovat nebo nekombinovat chemoterapii a léčbu na oddělení nukleární medicíny. To Vám může zodpovědět pouze Váš ošetřující lékař.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: