Léčba chronické rýmy laserem

Dobrý den,už několik let se léčím na chronickou rýmou a vždy mi to léčí tím že mi dají antibiotika to se mi na chvíli zaléčí a znova se mi to vrátí ...Když se chci občas vysmrkat tak mi teče krev z nosu, spíše dýchám pusou protože nosem to moc nejde a když už dýchám nosem tak to je námaha..celkově když jdu třeba do schodů tak se hned zadýchám a jsem taky hodně často unavená taková bez energie ,když mluvím huhnám a zdá se mi že mám i nějak zalehlé uši přitom všechny výsledky na ORL jsem měla dobré.Slyšela jsem právě o léčbě chronické rýmy laserem jestli mi můžete poradit jestli je to vhodný a pomůže to děkuji moc za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Deniso. Z Vašeho dotazu cítím jistou nesrovnalost - udáváte, že Vám je léta léčena chronická rýma, přitom "výsledky z ORL máte dobré" - ? Dřív než se vrhat do radikálních řešení typu řezání (nebo pálení laserem) je na místě především zhodnocení příčiny potíží - jste na něco alergická?, nehraje v potížích roli např. Vaše domácí nebo pracovní prostředí? atd. Doporučuji tedy se ohledně dalšího postupu obrátit na toho lékaře, který zná celkově Váš zdravotní stav a životosprávu (a také dosavadní léčebný postup) a o dalších krocích se radit s ním - měl by to být Váš praktický lékař. Až pak řešte laser - možnost operace nosní sliznice laserem existuje, ale má-li problém hlavně vnější příčinu, nemusí to být efektivní řešení...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: