Léčba hemofila, streptokoka

Dobrý den, prosím o radu. Výtěr krku mi potvrdil, že mám hemofila a současně prováděný výtěr z nosu ukázal, že mám zlatého streptokoka. Bohužel jsem odmalička alergická na ampicilin a současně ještě kojím, proto mi moje praktická lékařka předepsala na přeléčení antibiotika ROVAMYCINE. Ty ovšem můj problém nevyřešily, takže jsem poté dostala předepsané další antibiotika DALACIN, které mi bakterie v krku a nosu též neodbouraly. Můj dotaz tedy je, zda existuje jiný způsob léčby, který bych s ohledem na mou alergii na ampicilin a kojení mohla podstoupit. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, předpokládám, že se jedná o zlatého stafylokoka, ne streptokoka. Pokud nemáte klinické projevy, antibiotické terapii se doporučuji vyhnout. Nosičství Stafylokoka aurea v krku je běžné u 30% populace a žádné zásahy nevyžaduje. To se týká i těhotenství.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: