Léčba hypertenze v těhotenství

Dobrý den, prosím o Váš názor. Začínám být zmatená. Léčím se na vysoký krevní tlak. Brávala jsem Prestarium Neo 2x denně a Con-Cor Cor 5mg 2x denně. S touoto dávkou se cítím dobře. Po konzultaci s kardiologem, že chci otěhotnět, mi upravil léčbu na Betaloc SR 200 mg a Dopegyt 3x denně. Ted jsem v 5. týdnu těhotenství a lékaři se dělí na dvě skupiny. Jeden mi říká, ať snížím Bataloc na 100 mg a Dopegyt nechám 3x denně, druhý zas má názor ten, že snížit Betaloc na minimum a zvýšit Dopegyt na 3x2 denně. A třetí názor je ten, že vysadit Betaloc, a nasadit Egilok 50 mg - 50 mg - 25 mg a 3x denně Dopegyt. Egilok že prý nezůstává tak dlouho v těle, jak pozvolné uvolňování Betalocu. Prosím o radu, ke kterému názoru se nejvíce přikláníte, děkuji, Petra.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Dle mého názoru máte léčbu nastavenou dobře. Ev lze navýšit Dopegyt a snížit dávku Betalocu. Vzhledem k tomu, že jste na počátku gravidity je nutné ale myslet na to, že vyšší dávky Dopegytu užívané delší dobu mohou mít nežádoucí účinky. Dobrá rada na závěr. Vyberte si lékaře jednoho, kterému důvěřujete a užívejte léky dle jeho doporučení. Názory jiných, kteří se o Vás nestarají a nenesou odpovědnost za léčbu jsou irrelevatní! S pozdravem

MUDr. Branislav Holman
MUDr. Branislav Holman

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní ambulance, Praha 3

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x