Léčba po lobektomii štítné žlázy

Dobrý den, jsem pět měsíců po pravostranné lobektomii štítné žlázy. Hodnoty TSH 3,05, FT4 12,5. Je nutné užívat Letrox ke snížení TSH? Můj lékař mi léky doporučil s tím, že by se jinak mohl zbývající levý lalok zvětšit a zauzlovat. Děkuji Karolína

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hodnoty jsou hraniční, ale asi bych se také přiklonila k užívání alespoň malé dávky Letroxu /přesně z důvodů, které Vám řekl Váš endokrinolog/. Samozřejmě vždy bereme v potaz toleranci léčby, přitomnost nějakých Vašich dalších nemocí a pod., ale v principu bych Vás také substituovala. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x