Leky a kojeni

dobry den. jsem 5 mesicu po porodu a lecim se na vysoky krevni tlak beru 6x1dopegyt + 10mg zorem.plnne kojim. tlak je stale sileny v hodnotach 160/100 i vice...po zoremu otekam.bylo mi receno ze musim prestat kojit abych mohla brat jine leky. opravdu nejsou jine leky ktere bych mohla brat???

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lucie. Léků na vysoký krevní tlak je v dnešní době nepřeberné množství. Nevím, jakými léky Vás Váš lékař chce léčit, proto ani nedokáži říci, zda jsou s kojením kompatibilní, či nikoliv. Nicméně pokud je dítěti již 5 měsíců, pak bych opravdu zauvažovala nad tím, zda kojení neukončit a tím tak dát šanci vlastnímu zdraví. Miminko tím nijak neochudíte, při kojení je nejdůležitějších prvních cca 6 měsíců, kdy jsou dítěti mlékem předávány důležité mateřské protilátky. Od 6. měsíce věku již tyto výhody nejsou tak nutné, jelikož imunitní systém dítěte postupně vyzrává. Ohledně léků se budete muset poradit se svým lékařem. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: