Lenuxin a frontin

Dobrý den, poslední dobou jsem se necítila dobře, přepadala mě úzkost a stavy nezadržitelného pláče. Zašla jsem si na psychiatrii a lékařka mi předepsala lenuxin a na spaní frontin. Už v při vyzvednutí léků v lékarně se mě magistra ptala, jestli mi byly léky doporučenz lékařkou. Potom mě upozornila, že může trvat dlouho než vůbec léky zaberou a že se v prvních týdnech budu cítit ještě hůře. Proto jsem lenuxin ještě nezačala užívat, mám z něj strach. Nevím, jak bych ještě v horším stavu byla schopná chodit do práce a pracovat. Mohli byste mi poradit nějaké ukloidňující léky, které by z mého pohledu nebyly tak drastické? Děkuji, N.N.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,Vaše léky jsou plně indikované a nejsou nijak nebezpečné.Jde o kombinaci moderního antidepresíva escitalopramu s vynikající tolerancí a velmi dobrými léčebnými efekty, a protiúzkostného léku Frontinu. Ten slouží k překlenutí období,než nastoupí plný efekt antidepresíva. .Nejde o žádnou "drastickou"léčbu,věřte mi.Depresivní a úzkostné poruchy jsou onemocnění,která velmi zhoršují kvalitu života,jejich neléčení oslabuje imunitu,zhoršuje různá tělesná onemocnění.Důvěřujte,prosím,svým lékařům.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: