Lhůta mezi 2. a 3. hexavakcínou

Dobrý den, můj syn (8m) má dostat 3. dávku hexavakcíny, avšak už dva týdny mívá občas zelený průjem a je neustále zahleněný - několikrát se i dusil. Teploty nemívá, jen občas 37. 2. dávka byla podána 12. 10. 20009. Je opravdu nutné ho naočkovat do 12. 12.? Pani doktorka jej totiž chtěla očkovat i při akutním průjmu, takže mám z celé situace špatný pocit. Syn je vlastně nemocný od druhého očkování - po něm měl dva týdny teploty (37-38) a dost tvrdé lýtko. Můžu očkování odmítnout? V tomot případě bude muset být přeočkován znovu?

Odpověď odborníka:

Očkování je ze zákona povinné, takže ho sice můžete odmítnout, ale vystavujete se tak riziku soudního postihu. Pokud se vaše dětská lékařka domnívá, že dítě je schopno očkování podstoupit, tak bych jí důvěřovala.

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: