Lichen planus manum

Dobrý den přejí, ráda bych se zeptala na tuto diagnozu, zda se to da nějak vylečit. Pres doktora již jsem to řešila, ale bohužel z krve nic nebylo zjišteno, dostala jsem jen masti na popraskanou kuži, ktera se mi objevila hlavne na nohou (paty) a ruce. Praska mi to do krve nevim jak mam dal pokracovat. Praskliny neskutecne boli a nepomahaji ani ty masti. Momentalne jsem na nemocenske protoze se stim opravdu pracovat neda. Bylo mi řečeno, že se stim musim smířit, není to přenosne, je to chronicke atd. Ale jak mam dale žit netusim. Myslim si, ze duchod na to ani neexistuje, ale oto mi ani nejde. Dekuji za pomoc

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle toho co popisujete mne spíše připadá, že se jedná o jiný druh kožního onemocnění hyperkeratotický ekzém, ale nevím zda máte tuto diagnózu stanovenou histologicky a nemám bohužel fotografii (jestli Vám odebíral pan doktor vzoreček z kůže). Nevím co Vám pan doktor předepsal, ale určitě se to dá zlepšit a nemusíte trpět. Je možnost též fototerapie (léčby světlem), celková léčba, pokud krémy a masti nestačí. Pokud je kůže tvrdá můžete zkusit zakoupit Kerasal mast , ale pozor dává se jen na tvrdou kůži, nesmíte ho dávat do prasklin, to by Vás pálilo, Do prasklin doporučujeme masti s antibiotikem např. Framykoin nebo Bactroban . Kůži je nutno promazávat několikrát denně vhodným krémem, který by měl doporučit lékař. Tyto masti ale samozřejmě nestačí k léčbě. Je pravda, že tyto projevy bývají chronické, ale vždy bude určitě období zlepšení, záleží na pravidelném ošetřování a nenechat onemocnění zhoršit. Invalidní důchod musí mít určité náležitosti a dobu trvání. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: