Ls lordosa

Dobrý den, Prosím o laické vysvětlení lékařské zprávy: Obj: Napřímená LS lordosa pokl bolest nad LS vyššítonus PVS v obl LS, vyššítonus PVS v obl LS palplehcecitlSISvlevo Thomayer 32 cm záklonomezený o2p3 pklom adsino L/3 addx oL/4, lehká reaktivní RThLS skiliosa. Na DKK drže ítinussva sílanormšo L2_S2symvý pysympt O Lasssgue sin75srdx 90st stoj na špičkách i patáchnotmchlze antlagickávlevo čití norm chůze antlagická vlevo. Res: Kořenový sy Sl vleviritační se těžkou poruchou dynamiky LSp a účastí efekkce SIS vlevo Dop.: cvičení páteře do bolesti. Flamexin tbl 1-0-0 Myolastan 50mg 0-0-1/2 tbl Prášky mi zabraly, bolest mi odezněla je mi fajn, ale mám problém, že se neudržím na špičce levé nohy. Dopomůže tomu cvičení ? Děkuji vám za odpověď. ZM

Odpověď odborníka:

Přepis není zcela správný, některé výrazy jsou buď autorem nebo přepisem zkomoleny. Změna osy pateře, skolioza. Zvášené napětí bederního svalstva.. Popis rozsahu hybnosti. Thomayerova zkouška 32 cm. Napínací Lasseguova zkouška vlevo 75 st, vpravo 90 st. Závěr: Kořenový syndrom s podrážděním kořenových nervů vlevo s poruchou dynamiky přechodu bederní a křížové části pateře s s častí změn v oblasti skloubení meui pánví a kostí křížovou. Rehabilitace by měla pomoci, je třeba dále neurologicky a ortopedicky sledovat další vývoj potíží.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: