Lues

Dobry den, rád by som skonzultoval jeden moj problem. mal som nechraneny sex. kontakt a mám pocit, že som chytil lues. Styk bol 8.3.2015 a urobili sa mi pohl.organe dva flaky ktore nemiznu. Krvný test je bol negat. avšak tvrdil, že je skoro na takú diagnostiku. Konzultoval som to so znamym lekarom, avšak ide o to, kvoli praci si nemozem dovoliť ist do nemocnici na pár dní kde by mi podávali prokain penicilin G 10-14 dní. Navrhol aj jednorazovu davku pendeponu compositum 3 mil I.U. Prednostne vraj sa vyuzíva to denné davkovanie na ložku. Ale pravda je, že by som sa tam zbláznil dva tyzdne a naozaj nemozem kvoli praci, mohol by som ju stratiť. Aký je prosím váš nazor?

Odpověď odborníka:

Podle fotografie nejde jednoznačně o projev lues, ale pokud projevy nemizí a jsou nebolestivé, tak tady teoretické riziko je. Pendepon je stále lepší, než nechat stav úplně bez léčby, ale asi bych počkala ještě na kontrolní odběry s odstupem, zda se infekce potvrdí.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x