Magneticka resonance a otehotneni

Dobrý den, absolvovala jsem magnetickou resonanci s kontrastní látkou. Anestezioložka mi poté řekla, že nesmím aspoň 2-3 měsíce otěhotnět. Co když těhotná jsem, potom jsou pro plod nějaká rizika? Jak se taková situace řeší? Děkuji za opověď.

Odpověď odborníka:

Nedoporučuje se vyšetřovat ženy v prvních třech měsících těhotenství. Výjimkou jsou pouze jasně odůvodněné případy, přesně vám dotaz zodpoví na tomto odkazu http://www.sujb.cz/aplikace/konference2/detail.php?page=1&thrd=152

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: