Mammologické vyšetření

Dobrý den, před pěti lety mi byl na základě bolestivosti diagnostikován fibroadenom v prsu. Bolest souvisela s menstruačním cyklem... Bylo to krátce po ukončení kojení prvního dítěte. Během těch pěti let jsem porodila ještě dvakrát, a ještě více než dva roky kojila... Poslední kojení jsem ukončila v dubnu. Nyní mne v prsu začíná opět bolet. Každý rok absolvuji vyšetření v poradně a UTZ prsů. Na kontrole před rokem mi byl nalezen pouze malý benigní útvar, doporučeno samovyšetření a případná kontrola při změně kliniky. Objednala jsem se nyní na kontrolu, kvůli té bolestivosti v prsu. Myslíte, že se jedná stále o ten samý drobný fibroadenom? NEmůže se jednat o nějaký zhoubný nádor? Bolí v souvislosti s cyklem, opravdu zhruba v době ovulace o něm začnu "vědět"... bolí na dotek, jinak ne... manžel říká, že může jít i o namožené svaly, mám levou stranu po třech dětech opravdu velmi zatíženou... rameno, lopatka, šíjové svalstvo... Hodně se bojím,rakoviny prsu v okolí u mladých žen přibývá... Pokud se jedná o fibroadenom nebo nějaký jiný nezhoubný nádor, je vhodné jej odstranit? Díky moc za radu a případné uklidnění.

Odpověď odborníka:

Jestliže jste pravidelně sledovaná ve specializované poradně neobávejte se zbytečně a dejte na rady pracovníků specializovaného centra příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sedm zajímavostí o křečových žilách
Články: Sedm zajímavostí o křečových žilách
Možná máte pocit, že už...
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Vyšetření krku
Články: Vyšetření krku
Co vás čeká při vyšetření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když volá srdce o pomoc: 7 signálů, které raději nepřehlížejte!
Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Články: Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Když se řekne žloutenka...
Impotence
Články: Impotence
Nedostatečná tuhost...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x