Mastectomie v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda při pozitivitě BRCA1 je možná mastectomie v průběhu těhotenství, v počátku. Již jsem měla na podzim podstoupit, ale vzhledem ke zjištěnému těhotenství bych se ráda poradila. Děkuji. S úctou Ivana

Odpověď odborníka:

Milá Ivano,mastectomie u žen, které mají v jakékoliv části těhotenství diagnostikovaný karcinom prsu, je standartní součástí léčby. Takže teoreticky by výkon provést šel, prakticky bych být Vámi ještě konzultovala chirurgy a jejich názor, jestli dělat preventivní výkon v takovém pro organismus náročném období. V těhotenství Vám určitě nebudou dělat v jedné době i rekonstrukci prsou. Takže za zvážení stojí mastectomie až po porodu s rekonstrukcí v jedné době a během těhotenství intenzivní kontroly prsou. Držím palce !!!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: