Mastodynon a malé dítě

Dobrý den, dcerka (1 rok a 8 měsíců) má zvětšené jedno prsíčko (všechna vyšetření má v pořádku). Lékařka jí napsala Mastodynon 3 kapky denně po dobu půl roku, aby se jí to ztratilo. Po přečtení letáku jsem však zjistila, že do 12ti let to děti nemají brát - obs. 53% alkoholu a 30 kapek je jako 5ml vína. Neuškodí tento lék mojí malé, zejm. pak to dlouhodobé užívání?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Zvětšení jedné prsní žlázy v batolecím věku není až tak vyjímečná věc. Pokud vyšetření dopadla dobře a nejedná se o hormonální poruchu, pak není žádná léčba nutná, stav sám odezní. Mastodynon je homeopatikum, které nemá žádný účinek, a pokud není vhodný pro děti do 12 let, pak by jej děti do 12 let užívat neměly. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: