Měla bych se testovat na syfilis?

Dobry den, myslite, ze je mozne, abych tri a pul mesice po rizikovem styku nemela zadne priznaky syfilisu a vlastne ho tedy vubec nepoznala? Hodne se sleduji, nejakych vyraznejsich abnormalit bych si asi vsimla. Mela jsem asi tyden po styku maly aftik v ustech, ktery do par hodin, mozna za jeden den zmizel, a asi pred tydnem mirne boleni v krku s nateklou jednou uzlinou v mistech bolesti. Bez teplot opet to asi za dva dny preslo. Myslite, ze bych se mela nechat otestovat? Pokud ano tak kde v Praze?Jen se bojim,abych to nemela a treba si toho ani nevsimla. Dekuji

Odpověď odborníka:

Může se stát, že primoinfekt pacient nezaznamená, pokud je např. v oblasti čípku děložního, kde ujde pozornosti. Pokud jste měla styk rizikový, pak se určitě nechte vyšetřit, Můžete v jakékoli kožní ambulanci, nebo přímo na Kožní klinice v Apolinářské ulici.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
Články: Závislost na lécích. Co dělat, abyste do ní nespadli?
O závislosti na drogách...
Ohrožené poprsí
Články: Ohrožené poprsí
V České republice se ročně...
Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Články: Osm způsobů, jak snížit riziko rakoviny prsu
Hlavní rizikové faktory...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Články: Choďte na mamograf. Vyplatí se to
Mamografická prohlídka je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: