Meningokok u dětí

Dobrý den. Mám dvě malé děti a máme jít na návštěvu kde je také malý chlapec u které asi před 14 dny byl zjištěn Meningokok. Můžeme se od něho ještě nakazit i když bral nějaké léky? Dočetla jsem se, že je možné se nakazit i kašláním a kýcháním. Onen chlapec je stále nastydlí.. Děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, záleží na tom, o jaký typ meningokokové nákazy se jedná. Pokud je ale chlapec už 14 dní léčen antibiotiky, nemělo by k nákaze dojít. Pokud jsou ale Vaše děti nejak oslabené, doporučoval bych návštěvu odložit. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Modřiny po operaci varixů Jsem po klasické operaci varexů (17.2.08), beru...
  • Homeopatika Existuje prosím nějaké homeopatikum na léčbu vykého kevního tlaku...
  • Bušení srdce Včera asi ve 13h.se mi strašně rozbušilo srdce,cítila jsem ho...
  • Zvýšené monocyty Chci se jenom zeptat zda zvysene monocyty muzou byt znamkou...
  • Svědění penisu Mám problém že po častějším pohlavním styku s přítelkyní, mě čím...
  • Hořkost v puse Dobrý dne, již po 2 dny mám během jídla a pití hořko v puse, i...
 
Naposledy čtené: